12.000 yıllık tarihi Dipsiz göl geçtiğimiz günlerde iki tane hazine peşinde olan şahıslar yüzünden resmi izinle kurutulmuştu.
Yapılan çalışmalar sonucunda hazineye rastlanmamıştı. Olan maalesef göle olmuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gümüşhane’de “Dipsiz Göl” olarak anılan bölgenin “Doğal Sit Alanı” ilan edileceğini dile getirdi.
Dipsiz Göl, harika, doğal manzarasıyla ve 12 bin yıllık oluşum süreciyle, Doğu Karadeniz’de sayıları çok da fazla olmayan buzul göllerinden biriydi.
ESKİ HALİNE GETİRİLİYOR
Define bulma hevesi uğruna katledilen doğal göl, gelen tepkiler üzerine eski haline getirilmeye çalışılıyor. Zemine killi toprak döşeyerek su geçirgenliğini engellemeye çalışan yetkililer, gölün eski halini alması için kar yağmasının gerektiğini dün aktarmıştı.
YAĞIŞLAR BAŞLAMADAN ÖNCE ÇALIŞMALAR BİTECEK!
Gölün doğal haline getirilmesi için yapılacak çalışmalar kış yağışlarından önce gerçekleştirilecek.
Çalışmalar, gölün eski hidrojeolojik yapısının tekrar oluşturulmasını kolaylaştıracak. Gölün eski haline getirilmesi sonrasında doğal yapının kendini yenileyeceği tahmin ediliyor.
Göl eğer olumlu tepki verir ise bunu kar yağdıktan sonra anlayacağız. Umarız ki göl eski haline geri getirilir ve göl tekrar o eski güzel elini alır.